Zijn iT-vloot vernieuwen door bijzondere aandacht te besteden aan de koolstofvoetafdruk van de gebruikte materialen en diensten, een uitdaging voor de iT-manager? Een kans! Shayp heeft ervoor gekozen zijn werknemers uit te rusten met opgeknapte computers. Een aanpak die in overeenstemming is met de waarden van ons bedrijf voor een groenere planeet. Bijeenkomst met Alexis Valero, mede-oprichter en CEO van rzilient.

Uw benadering is gebaseerd op de constatering dat het proces van computerapparatuur van een bedrijf een aanzienlijke milieu-impact heeft. U noemt de koolstofvoetafdruk. Wat is precies de koolstofvoetafdruk?

Alexis: Wetenschappers schatten dat digitale technologie verantwoordelijk is voor 4% van de uitstoot van greenhouse gas. Deze vervuiling is onder meer te wijten aan het toegenomen verbruik van elektronische apparaten, omdat de carbon impact, naast het gebruik ervan, vooral te wijten is aan de productie ervan. Digitale technologie speelt een belangrijke rol in de huidige ecologische crisis. Aangesloten apparaten zijn grootverbruikers van hulpbronnen en energie. Recycling en herconditionering zijn daarom een noodzaak geworden. Met rzilient bieden wij een eenvoudige en duurzame oplossing voor IT-managers, die de IT-middelen van een onderneming beheren. De CO2-voetafdruk van een iT-park kan inderdaad rigoureus worden verlicht dankzij een proces van vereenvoudiging in het beheer van het park en het gebruik van hergebruikte apparaten, dit in een duurzame en ecologische aanpak.

Zijn uw kerndoelgroepen hoofdzakelijk iT-managers?

Alexis: Wij richten ons tot CEO's, CFO's, HR-managers en iT-managers die hun digitale wereld verantwoordelijker willen maken. Wij hebben vastgesteld dat het beheer van iT-producten en -diensten binnen een onderneming een lang, ingewikkeld en duur proces is. Dit is des te relevanter nu telewerken toeneemt.

Weerbaarheid van het milieu ten overstaan van impactvolle technologie. Wat is uw aanbod?

Alexis: Ons aanbod omvat alle iT-producten die professionals nodig hebben: computers, werkstations, accessoires en software. Hoewel ze even krachtig zijn als nieuwe, zijn ze 30 tot 40% goedkoper. Wij hyper-selecteren onze leveranciers en besteden veel aandacht aan elke stap van het hardware upgrade circuit en om de levensduur in de tijd te verlichten. Wij bieden zowel verhuur als verkoop aan, afhankelijk van het soort product en het betalingsgemak.

Veertig klanten in slechts 4 maanden van bestaan! Welke nieuwe functies kunnen we verwachten?

Alexis: Wij werken aan een iT asset management platform dat al in betaversie is, in lijn met onze doelstelling om onze processen te vereenvoudigen. Toezicht op de iT-vloot, optimalisering van de levensduur van IT-apparatuur en de waardeketen: de functionaliteiten van ons samenwerkingsplatform zijn talrijk en hebben tot doel de processen voor het uitrusten van bedrijven met iT-apparatuur en -diensten te vergemakkelijken. Wij bieden oplossingen die snel kunnen worden geactiveerd om het IT-beheer vloeiender en verantwoordelijker te maken.

Wat kunnen we u toewensen voor uw prestaties in 2021?

Alexis: Ons team zet zich in om het bewustzijn van de impact van digitale technologie te vergroten en om eco-verantwoorde oplossingen te bieden aan onze klanten en partners. De kennis over de impact van de digitale technologie is niet groot, maar het is nog niet te laat om deze markt onder de aandacht te brengen en diensten te integreren die de problemen van morgen kunnen aanpakken. Onze wens is de vernieuwing van digitaal materiaal in bedrijven te beperken, zodat zij deel uitmaken van een op "tech for good" gerichte logica. Wij richten ons momenteel op middelgrote ondernemingen in Frankrijk, België, Spanje en Italië.

Tot slot, welke resultaten kunt u tot dusver delen?

Alexis: Wij schatten dat wij erin geslaagd zijn onze klanten 50.000 kg koolstof te besparen. Dit is een grote overwinning!

 


Shayp's verplichtingen

In januari 2020 ontving Shayp het Solar Impulse Efficient Solution Label voor zijn innovatieve technologie om het waterverbruik te analyseren en waterlekken in realtime op te sporen. De oplossing van Shayp werd zowel kosteneffectief als milieuvriendelijk bevonden.

Lees meer over onze inzet voor de planeet op https://www.shayp.com/fr/about/

Over rzilient en zijn CEO, Alexis Valero.
https://www.rzilient.club
https://www.linkedin.com/in/valeroalexis/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *