LEED BREEAM and GRESB

Sustainalytics is een term die begint op te duiken in de bedrijfswereld naarmate verschillende entiteiten zoeken naar manieren om duurzaamheid te meten. ESG-ratings zijn opgedoken als maatstaven die meten in hoeverre een bedrijf rekening houdt met milieu-, sociale en bestuurskwesties. Belanghebbenden in de bouwsector kijken steeds meer uit naar oplossingen die milieu- en financiële efficiëntie bereiken, en besteden veel aandacht aan de ESG-ratings van Sustainalytics. Hier is een blik op hoe organisaties sustainalytics zoals LEED, BREEAM, en GRESB promoten.

Verschillen tussen LEED, BREEAM en GRESB

  • LEED: Leadership in Energy and Environmental Design
  • BREEAM: Building Research Establishment Environmental Assessment Method
  • GRESB: Global Real Estate Sustainability Benchmark

These three green certification programs used to rate buildings for sustainability are recognized by institutions and vendors around the world. The ratings command a new type of value to investors. These certifications open doors for business relationships among green organizations while adding value to the property. The BREEAM vs LEED certification comparison is an interesting starting point in the discussion of building Sustainalytics.

Assessing Sustainability Scoring Systems

BREEAM is de oudste van de drie en gaat terug tot 1990, terwijl LEED in 1993 opdook en zich in 1998 meer is gaan richten op nieuwere groene technologieën. Een BREEAM-score van 85% wordt beschouwd als uitstekend, terwijl 70 uitstekend is. Een score van 55 geeft zeer goede prestaties aan en 45 is de minimumscore voor goed, hoewel een gebouw nog steeds kan slagen met een score van 30.

Inzicht in de BREEAM-criteria lijst is een goede manier om vertrouwd te raken met sustainalytics ESG-ratings. Enkele van de meest gewogen gebieden van de negen milieucategorieën zijn energie, gezondheid en welzijn, materialen, en management. De overige milieucriteria worden gecompleteerd door transport, water, afval, landgebruik, ecologie en vervuiling. In het Verenigd Koninkrijk wordt de top 1% van nieuwe niet-huishoudelijke gebouwen door BREEAM beschouwd als uitmuntend met de status van innovator. In totaal slaagt 75% van alle nieuwe gebouwen in het VK, aangezien de meeste worden beschouwd als in overeenstemming met de standaard goede praktijken.

BREEAM gebruikt een creditsysteem waarbij ESG-scores gebaseerd zijn op credits voor goede milieupraktijken. Het verminderen van waterlekkages en waterbesparing zijn bijvoorbeeld acties die de BREEAM Sectie score voor Water verhogen. Het BREEAM certificeringsproces vereist aandacht voor elk van de negen milieufactoren.

Voorbereiding op het BREEAM certificeringsproces kan worden verbeterd door het vergelijken van BREEAM en LEED criteria voor scoringniveaus. Bedenk dat de score voor BREEAM Nieuwbouw 49 beoordelingsfactoren omvat die alle negen milieucategorieën omvatten. Elk gebouw krijgt een bepaald aantal credits op basis van naleving.

Beleggers mikken op groenere markten

Sinds de oprichting in 2009 is GRESB een door beleggers geleide organisatie die ESG-ratings op basis van sustainalytics aan haar stakeholders verstrekt. De traditionele opvatting dat winstbejag zwaarder weegt dan milieuoverwegingen is de afgelopen jaren omgedraaid en nu worden bedrijven die weigeren niet-duurzame processen op te geven, geconfronteerd met toenemende druk van niet alleen de overheid, maar ook de beleggersgemeenschap.

Beheerders van gebouwen die niet voldoen aan de BREEAM-criteria kunnen kijken naar alternatieve classificatiesystemen zoals LEED en GRESB. Door de verschillen tussen BREEAM en LEED te bekijken, kunnen gebouwbeheerders dieper ingaan op de negen milieucategorieën die de weg naar het BREEAM-certificeringsproces vormen.

Word groener met het BREAAM certificaat

Streven naar duurzaamheid is een doel dat zich verspreidt over de vastgoedmarkt en daarbuiten, nu bedrijven die groener willen gaan werken de lijst met BREEAM-criteria volgen. Shayp is toonaangevend op het gebied van waterefficiëntie en helpt gebouweigenaren hun waterverlies met meer dan 22% te verminderen. De oplossing van Shayp kan u helpen bij het behalen van certificering voor BREEAM en LEED.

Voor meer informatie over hoe duurzaamheid de waarde van uw eigendom beïnvloedt, kunt u contact opnemen met de deskundigen van Shayp. Wij zetten ons in voor groenere oplossingen om het milieu te helpen en het bewustzijn over duurzaamheid te vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *